2. runde – Tre forspilte sjanser og en gravferd

2. runde i Vårturneringen ble spilt onsdag 17. januar.

Klikk her for partier Les videre for inntrykk fra kvelden, resultatlister og oppsett for 3. runde

I Mesterklassen skjedde følgende:

Jørgen Vik tok initiativet tidlig mot Kai Ørtoft. Åpningen viste seg å være en katastrofe for svart, som gikk frem og tilbake, fikk stygge hull i stillingen, og ble fullstendig overkjørt. Overbevisende av Jørgen, som slo tilbake etter en svak start i første runde.


Einar Lauritzen byttet en bonde i sentrum for å avklare stillingen. Er det mulig at han på dette bildet har innsett at han har gitt hvit (Geir Brekka) et veldig lovende angrep og selv står uten motspill? Geir ofret seg frem til kongen, som ble stående naken og utsatt. Da han ikke fant noe som vant umiddelbart (maks 3 trekk) gjentok han stillingen 3 ganger slik at det ble remis i steden. Det viste seg at han trengte 4-5 uforserte trekk (svart kunne ikke gjøre noe) for å fremtvinge seier. Heldige Einar.

Frode Arntsen spilte enkelt frem en lovende stilling mot Ole-Johan Terland, men bukket desverre en bonden som ga ham alt spill, og stillingen raknet.

Dani Barouta gikk på en liten åpningskatastrofe mot Mirko Barjaktarenic. Likevel holdt han ut lenge. Til slutt tapte han på tid, fordi han trodde han skulle få mer tid lagt til etter trekk 40. Skuffende nok leverte ikke spillerne inn partiet, noe som tyder på at ingen var fornøyde med partiet. Burde turneringsleder dømt remis da han ikke fikk resultatet skriftlig?


Terje Torgersen fikk som vanlig en dårlig stilling mot Kenneth Hamre. Kenneth hadde alle sjanser til  vinne, men hostet vekk alle de gode trekkene og lot Terje slippe med skrekken etter en stor unøyaktighet i sluttspillet. Remis.

Klasse A:
Magne Lund hadde Viggo Andersen i kne, men så tok de remis i et sluttspill hvor hvit sto to bønder over uten at sort hadde kompensasjon. Kanskje noen måtte rekke butikken på vei hjem?

Peter Scott Munk spilte førstetrekket til skotsk gambit mot Johannes Blåsternes. Da han ikke fulgte opp beholdt Johannes bonden, men slet med å lage en plan og spilte videre uten. Til slutt fant Scott en plan, og vant med den, da Johannes verken hadde en selv, eller så sin motstander sin.

Thorolf Hagen plukket en tidlig bonde mot Rudi Stranden, men forenklet stillingen for mye og havnet i en død remisstilling. Dette fikk ikke Rudi med seg, da han løp fra springeren sin, som ble slaktet og kastet til løvene.

Per Gunnar Uberg og Kristoffer Hansen brukte kvelden til å telle brikker. Det viste seg at førstnevnte hadde en mer, som han vant på, fordi Kristoffer ikke vurderte hvor mye han burde tatt betalt for den.

Trond Waage, Ole Einar Halvorsen og Egil Breilid vant med hvit mot hh Ole Birkeland, Bjørn Schou og Knut Are Hansen, fordi ingen av de klarte å bli venner med bøndene sine.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.