9. runde – Vinnerne kåres

9. og siste runde ble spilt 11. april

Klikk her for partier fra 9. runde

I kampen om klubbmesterskapet var det teoretisk mulig for tre spillere å havne på samme poengsum i klasse Mester.
Kenneth Hamre og Terje Torgersen lå likt med 6.5p. Geir Brekka lå et halvt poeng bak, og kunne snike seg til stikkamp om lederduoen spilte remis i sine partier.

Terje Torgersen utlignet enkelt med sort mot Jørgen Vik, men klarte aldri å skape de store sjansene, selv om det var små muligheter for spill underveis. Da var det klart at Kenneth Hamre ville vinne klassen alene med seier mot Dani Barouta.


Dani spilte som vanlig optimistisk mot sin motstanders konge, men fant ikke fortsettelsene som kunne sette Kenneth på prøve. Da sistnevnte fikk mulighet til å bryte på dronningenfløyen med b5, og i sentrum med e6 og slag på d5 var det tydelig at sort gikk mot seier. Dermed ble Kenneth Hamre vinner av mesterklassen og årets klubbmester i langsjakk.


Jørgen Vik spilte noe passivt med hvit mot Terje Torgersen, men det ble likevel remis. Det holdt til 50% score for Jørgen. Terje gjorde en god turnering og gikk ubeseiret gjennom, men måte til slutt dele andreplassen.


Geir Brekka vant enkelt mot Kai Ørtoft, som har slitt med åpningene sine i denne turneringen. Geir snek seg opp til delt andreplass.


Thorolf Hagen vant klasse A på kvalitet, selv med tap i siste runde mot Per Gunnar Uberg. Sistnevnte tapte sine to første partier i turneringen, men red monradbølgen helt til han slo både Peter Scott Munk og Thorolf. Han endte som Thorolf, på 6.5poeng, men med dårligere kvalitet.

Om Peter Scott Munk hadde vunnet sitt parti mot Egil Breilid ville han også fått 6,5 poeng, og hatt bedre kvalitet enn de to andre. Han hadde gode sjanser underveis, og burde ikke tatt remis der han gjorde, med tanke på turneringssituasjonen.


Kristoffer Hansen vant mot Geir Arne Skorge og endte på en fin 6. plass med 5,5 poeng. Dette var hans første klubbturnering (hans første ratede turnering var NM for ungdom sist november). Det går rykter om at han trener med en sterk spiller over internett, så vi kommer definitivt til å se mer fra ham fremover (om han klarer å stå opp i tide).

Tor Magnus Hansen (sensurert av hår) kom inn etter tre runder, men fikk likevel tid til å vise gode takter og 3,5 poeng av 6. Her mot sin tidligere læremester Trond Waage (sensurert av pølsefingre) Oppgjøret endte remis.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.