Kristiansand Sjakklubb Ungdom ønsker velkommen til BGP turnering, lørdag 20 september 2014.
Spillested Samsen Kulturhus, Vesterveien 2. Siste Frammøte klokken 12. Turneringen starter klokken 12.30.
Vi spiller 6 runder med 15 minutters betenkningstid til hver spiller.
Påmelding til Leif Bjornes, Innen 17 september tlf: 99 55 03 24 eller e-post: osk-bjor@online.no
Premier til alle! Det koster kr 100 å delta.

Kristiansand Sjakklubb vil arrangere sjakkurs høsten 2014. Kurset vil gå over ti mandager på Samsen Kulturhus fra kl 17.00 til kl 18.25. Første kurskveld er mandag 1. september. Det er åpent for jenter/gutter/barn/voksen som ønsker å lære sjakkteori. Viktige emner blir regler, taktikk, strategi, notasjon og spill med klokke. Pris for hele kurset er 100 kr. Kursleder er Ulrich Dalseth, med Knut Are Hansen som assistent. På melding og informasjon på SMS til 980 38051.

De som deltok på vårens kurs er hjertelig velkomne til å delta videre. Det er plass til maks 25 deltakere, prinsippet med førstemann til mølla gjelder. En trenger ikke være medlem av Kristiansand Sjakklubb for å delta.

Årets skolemesterskap ble spilt i Samsen Kulturhus lørdag 14 juni. 27 deltakere stilte til start. Alle spilte en 6 runders monradturnering, med 15 minutters betenkningstid.

Der var også innlagt et lagelement, ved at de skoler som stilte med minst 4 deltakere kjempet om napp i vandrepokalen.  Der var fem skoler som hadde med fullt lag. Ikke uventet vant Karl Johans Minne skole en overlegen seier. På individuelt basis tok de de tre første plassene + en ellevte plass. Turneringen ble gjennomført på tre timer og alle 27 deltakere fikk premie.

Resultatet fra lagturneringen ble: continue reading…

Kristiansand Sjakklubb Ungdom ønsker alle barn og ungdom i alderen 7 – 16 år velkommen til sjakkturnering lørdag 14 juni.
Spillested Samsen Kulturhus, Vesterveien 2. Fremmøte senest klokken 11.45 og start klokken 12.
6 runder med 15 minutters betenkningstid.
Turneringen er ferdig før klokken 15.
Dette er hovedsaklig en individuell turnering, men her er også lagt en et skolemesterskap, hvor de skolene som har minst 4 deltakere teller med i kampen om en vandrepokal.
Karl Johans Minne skole har to napp i denne pokalen og kan få den til “odel og eie” om de vinner i år.
Premier til alle! Det koster kun kr 100 å delta.

Eventuelle spørsmål kan besvares via e-post: osk-bjor@online.no eller telefon: 99 55 03 24.

Onsdag 28. juli kl. 18.30 er det sommeravslutning i Kristiansand Sjakklubb. Det blir blant annet premieutdeling fra vårturneringa og klubbmesterskapet i hurtigsjakk.

Mandag er det klubbkveld på Samsen kl. 18.30. Mulig vi organiserer en uhøytidelig turnering. Alle som har lyst til å spille sjakk er hjertelig velkommen!

Kai (bilde) er igjen klubbmester i Kristiansand sjakklubb. Med remis mot Einar i siste runde sikret han seg seieren i klasse A og et napp i vandrepokalen. Kenneth ble nummer to i klassen, selv om han tapte mot Viggo i siste runde, mens Einar og Leif ble nummer tre og fire. I klasse B vant Ulrich foran Slava, Thorolf og Egil, mens Rune var suveren i klasse C. Her kom Tore, Ole og Jørund på de tre neste plassene.

Resultater siste runde:

continue reading…

Mandag 19. mai spilte IM Bjarte simultan mot 17 av klubbens håpefulle spillere. Med en betenkningstid på 1 time pr spiller hadde Bjarte kun ca. tre og et halvt minutt pr parti, mens klubbspillerne hadde en time hver. Dermed ble det etter hvert en ganske svett Bjarte som måtte tenke raskt og gå langt mellom brettene i den to timer lange seansen. Han gjorde en sterk prestasjon med 13 seiere, 2 remiser (mot David og Ryaad) og 2 tap (mot Ulrich og Dani). Det ble en meget trivelig sjakkveld som vi håper å gjenta ved en senere anledning. En stor takk til Bjarte for velvilje og god innsats!

Mandag 19.mai kl. 18.30 blir det mulig å spille simultansjakk mot IM Bjarte Leer-Salvesen (bilde). Alle som kan spille sjakk er velkommen til å prøve seg mot Bjarte, som selv betegner seg som “Sørlandets mest rustne IM”. Det er gratis å delta.

Sjakklubben vil være åpen fra kl. 17.00. Ulrich har laget et fint kompendium hvor han oppsummerer mye av det som har vært gjennomgått på nybegynnerkurset denne våren. Alle som har deltatt på kurset kan komme innom å hente sitt eksemplar av kompendiet på mandag.

Siste runde i vårturneringa spilles onsdag 21. mai. Før det må alle utsatte partier være unnagjort. Mandag 12. mai og onsdag 14. mai er satt av til dette. Det er spillernes ansvar å avtale tidspunkt slik at alle partier blir spilt i tide. Husk å melde resultatet til Frode med en gang det er klart. I tillegg til turneringspartier er klubben åpen for alle som ønsker å komme innom å ta et parti sjakk både mandag og onsdag. Gjenstående partier i vårturneringa: continue reading…

Einar (bilde) var helt suveren i klubbmesterskapet i hurtigsjakk som ble spilt mandag og onsdag denne uka. Med 8 poeng på 8 runder var han hele 2 poeng foran Helge og Kai på andre og tredjeplass. Klasse B ble vunnet av Viggo med 5 poeng, halvpoenget foran Ulrich. Slava sikret tredjeplassen på kvalitet. I klasse C vant Jackie med 4,5 poeng, noe som hadde holdt til en sterk åttendeplass sammenlagt. Martin ble nummer to og David ble nummer tre i klassen. Alle resultatene ligger i turneringsservice.

Det er premier til de tre beste i hver klasse. Premieutdelinga blir på sommeravslutningen 28. mai.

Klubbmesterskapet i hurtigsjakk spilles over to kvelder mandag 5. og onsdag 7. mai. Turneringen spilles over 8 runder (4 hver kveld) med 20 minutter betenkningstid pr spiller pr parti. Det spilles i tre klasser, A (over 1500 ELO), B (1000-1500 ELO) og C (under 1000 ELO + nybegynnere). Startkontingenten er 100 kr for voksne, 50 kr for studenter og gratis for barn. Det blir premier til den beste tredelen i hver klasse samt alle barn. Påmelding i turneringsservice (innen midnatt søndag) eller ved frammøte på Samsen senest kl. 18.30 mandag (helst litt før). Turneringen blir ikke ratet. Den åpen for alle sjakkspillere, men kun medlemmer i Kristiansand Sjakklubb kan kalle seg klubbmester. Terje (bilde) er regjerende klubbmester i hurtigsjakk.

Onsdag 30. april ble den den tiende og nest siste runden av vårturneringa spilt. Runden ble preget av mange forfall og utsatte partier. I klasse A var Viggo (bilde) den eneste som vant sitt parti, mens de andre endte med remis. I klasse B ble fire partier avgjort på walk over (trist), men ledende Ulrich vant en lang kamp mot Geir Arne. Veteranene Ole og John spilte remis i klasse C.
Siste runde spilles onsdag 21. mai. Vi minner om at alle utsatte partier må være spilt før det. Mandag 12. og onsdag 14. mai er satt av til utsatte partier i klubben. Resultater runde 10:

continue reading…

Kai 60 år!

2 comments

Nestor i Kristiansand Sjakklubb, Kai Ørtoft, fyller 60 år i dag.

Kai har vært formann i sjakklubben en årrekke og alt tyder på at han vil fortsette i mange år til. Han ligger dessuten godt an til å feire sine 60 år med nok en klubbmestertittel denne våren.

Vi gratulerer!

Onsdag 23. april ble den den niende runden av vårturneringa spilt. Kai (til høyre) tok et langt steg mot klubbmestertittelen med seier i toppoppgjøret mot Leif (til venstre). I klasse B er det igjen spenning  etter at Ulrich tapte mot Gordon, mens Rune har sikret seg klasseseieren i C med vinst mot Tore.

Resultater runde 9:

continue reading…

Howdy, Kristiansand Sjakklubb

Log in

Mistet passordet ditt?

Registrer deg på dette nettstedet

Join

Join us as we spread the word.