God Påske

No comments

Kristiansand Sjakklubb holder stengt i Påsken. Neste klubbkveld er onsdag 23. april. Da spilles den niende runden i vårturneringa.

Vi ønsker alle sjakkspillere en God Påske!

I påsken spilles en av Norges største internasjonale sjakkturneringer på Fagernes. I GM-gruppen er deltar store deler av norgeseliten sammen med flere GM’er fra utlandet. I ELO-gruppen som også kalles Det åpne NM er Leif, Terje, Petter og Frode med fra Kristiansand. Resultatene fra turneringen ligger som vanlig i turneingsservice.

Onsdag 9. april ble den åttende runden i vårturneringa spilt. Rundens ”skrell” var det Dani (bilde) som sto for med seier over Kai i klasse A. Også Kimia, Einar og Petter vant sine partier i den øverste klassen. Dermed er det fortsatt åpent om hvem som blir klubbmester denne våren. Leif har en ledelse, men Kai, Terje og Kenneth har muligheter til å ta ham igjen. I klasse B tok Egil et sterkt halvpoeng mot lederen Ulrich, mens Gordon og Thorolf vant sine partier. I klasse C vant den suverene Rune igjen. Også Tore og Ole som ligger på de neste plassene vant sine partier. Resultater: continue reading…

Mandag 7.april er det klubbkveld på Samsen kl 18.30. Alle som vil spille sjakk er hjertelig velkommen!

Onsdag 2. april ble det spilt utsatte partier i vårturneringa. I klasse A vant Kenneth over Petter, mens Terje og Kai spilte remis. I klasse B ble det seire til Egil og Knut Are (bilde). I klasse C var det ingen partier som ble spilt. Resultater:  continue reading…

Mandag 31. mars kl. 18.30 var det klubbkveld på Samsen. Det ble spilt lynsjakkturnering hvor Leif var suveren med 9,5 poeng på 10 partier. Slava og Ulrich kom på delt andreplass.

Det ble også spilt tre utsatte partier i vårturneringa. I klasse A vant Kai en viktig seier over Kenneth, mens Thorolf slo Egil i klasse B og Tore slo Ole i klasse C.

Terminlista for hele vårsemesteret er nå oppdatert. Dere finner den i fanen øverst på sida. Legg spesielt merke til klubbmesterskapet i hurtigsjakk som spille mandag 5.mai og onsdag 7. mai. Der vil det i år bli en egen nybegynnerklasse.

Her følger Kristiansand Sjakklubbs årsberetning som ble vedtatt på årsmøtet 25. mars: continue reading…

Onsdag 26. mars ble den syvende runda i vårturneringa spilt.
I klasse A vant Leif sitt fjerde parti med de svarte brikkene. Han er dermed alene i tet, men Terje og Kai som ligger halvpoenget bak har henholdsvis to og tre utsatte partier, så mye er uavklart. I klasse B har Ulrich en ledelse på hele halvannet poeng, mens Rune (bilde) er enda mer suveren i klasse C etter nok en seier.

Resultater:

continue reading…

Årsmøte

No comments

Kristiansand Sjakklubb avholdt årsmøte mandag 24. mars.
14 medlemmer deltok. Vanlige årsmøtesaker ble behandlet. Regnskapet viste et lite overskudd på ca 6500 kr. Kai (bilde) ble enstemmig gjenvalgt som formann. Med seg i styret fikk han Jørgen, Egil, John Christian og Geir Arne. På slutten av møtet ble det åpnet for generell diskusjon om sjakklubben. Her kom det mange gode innspill til styret. Det ble foreslått at vi skal søke å arrangere NM for lag i 2015 eller 2016. Gledelig var det at flere av medlemmene tok på seg oppgaver med å arrangere mandagssjakken, hjelpe med hjemmeside eller regnskapsføring.

Onsdag 19. mars ble den sjette runden i Vårturenringa spilt. 
Resultater: continue reading…

Mandag 17. mars ble den siste runda i vinterens poengsjakk spilt. Klasse A ble vunnet av Dani med 6 poeng av 7 foran Leif og Einar, mens Ulrich vant klasse B foran Geir Arne og Knut Are.

Sammenlagt var Leif (bilde) suveren i klasse A. Han vant foran Dani og Frode. Ulrich var nesten like suveren i klasse B. Knut Are ble nummer to og Slava nummer tre i den klassen.

Onsdag 12. mars ble det spilt tre utsatte partier i høstturneringa. Leif, Thorolf (bilde) og John vant hvert sitt parti i hver sin klasse. Det ble også spilt tre “fremtidige” partier. Her ble det seier til Petter, Rune og Frode.

Sjette runde spilles onsdag 19. mars.
Alle resultater og tabeller ligger i Turneringsservice

Arendal BGP

No comments

Denne helga ble det arrangert Barnas Grand Prix i Arendal. Hele 48 spillere deltok, blant dem 15 som hadde tatt turen fra Kristiansand. Best av disse var brødrene Zhang (bilde) som tok hver sin klasseseier. David (til venstre) vant miniputtklassen, men Jackie (til høyre) vant lilleputtklassen. Nathaniel Alexander og Aleksander ble nummer to i henholdsvis mikroputt- og lilleputtklassen. Alle resultatene fra turneringen finnes her.

Mandag 10. mars var det igjen klubbkveld i Kristiansand Sjakklubb. Først med begynnerkurs,  deretter var det poengsjakk. Ulrich som har vist stor framgang det siste året gjorde det best med 4,5 poeng på fem runder hurtigsjakk. Han vant foran Dani og Frode. I klasse B kom Geir Arne og Knut Are på plassene bak Ulrich, mens nykommeren Børre vant klasse C.

Howdy, Kristiansand Sjakklubb

Log in

Mistet passordet ditt?

Registrer deg på dette nettstedet

Join

Join us as we spread the word.