Årsberetning 2013

Her følger Kristiansand Sjakklubbs årsberetning som ble vedtatt på årsmøtet 25. mars:

Styret har for 2013 bestått av:
Forman: Kai Ørtoft
Nestformann: Jørgen Vik
Kasserer: Ole Birkeland
Sekretær: Frode Arntsen
Styremedlem: Mirsad Becirbegovic

Andre verv utenfor styret:
Materialforvalter: Bjørn A. Schou
Revisor: Ivar Ø. Andersen
Valgkomité: Leif Bjornes og Mirsad Becirbegovic.

Klubben hadde 40 medlemmer i 2013.

2013 har vært et aktivt år for Kristiansand Sjakklubb. Vi har klubbkvelder mandager og onsdager fra begynnelsen av januar til slutten av mai og fra første uka i september fram til jul. På onsdagene spilles det langsjakkturnering, mens mandagene er satt av til mer uformelle samlinger med partigjennomgang, poengsjakk, hurtig- eller lynsjakk.

Økonomi:
Regnskapet for 2013 viser et overskudd på ca 6500 kr.

Turneringer:
Vårturneringa som også er klubbmesterskap ble spilt som en bergerturnering. Hele 33 spillere fordelt på tre klasser deltok. Terje Torgersen var suveren i klasse A, som han vant halvannet poeng foran Einar Lauritzen mens Kimia Moradi ble nummer tre. Terje sikret seg dermed det første nappet i klubbens nye vandrepokal. I klasse B vant Slava Sotov foran Petter Gjertsen og Viggo Andersen. Klasse C ble vunnet av Egil Breilid foran Bjørn A Schou og Harald Abildgaard. 

Høsturneringa ble spilt som en monradturnering med 28 spiller i en gruppe. IM Bjarte Leer Salvesen vant suverent med 8,5 poeng på ni runder foran Ulrich Dalseth og Leif Bjornes. Ulrich vant klasse B klart foran Tarjei Leer Salvesen og Viggo Andersen. I klasse C var Egil Breilid best mens Rune Skomedal og Bjørn A Schou kom på de neste plassene.

Klubbmesterskapet i hurtigsjakk ble spilt over to kvelder i mai. 19 spillere deltok. Terje Torgersen vant foran Kenneth Hamre og Kai Ørtoft. Klasse B ble vunnet av Ulrich Dalseth foran Slava Sotov og Geir Arne Skorge, mens David Zhang vant klasse C foran storebror Jackie Zhang og Egil Breilid.

Det åpne klubbmesterskapet i lynsjakk ble vunnet av Jon Kristian Haarr fra Stavanger som tok 20 av 20 mulige poeng. Terje Torgersen ble beste Kristiansander (nummer to i klasse A), mens Eirik Farstad Hansen vant klasse B og Eric Torgersen vant klasse C.

Årets landsturnering ble spilt i Lillehammer. Seks kristiansandere deltok. Best gikk det med Martin B Fjeldstad som tok en fin andreplass i nybegynnerturneringen. I klasse 2 ble Leif Bjornes nummer 10, Petter Gjertsen nummer 29 og Frode Arntsen nummer 48. Ole Birkeland, som deltok i sitt 44(!) NM, ble nummer 18 i klasse 5, mens Viggo Andersen ble nummer 26 i senior A.

Klubben arrangerte Kristiansand Open på kvadraturen Skolesenter siste helga i november. 59 sjakkspillere deltok. Resultatlistene ble dominert av rogalendinger, men Terje Torgersen tok en sterk tredjeplass i klasse A.

Mange av klubbens spillere har deltatt i både internasjonale og nasjonale turneringer i løpet av året, men Kristiansand Sjakklubb fikk ingen turneringsseire i 2013.

Alle turneringsresultater ligger ute på nettet. De er lett oppsøkbare via klubbens hjemmeside, https://www.kristiansandsjakk.no eller turneringsservice, http://tournamentservice.com.
Hjemmesiden har fungert godt som informasjonskanal for klubbens medlemmer.  

Barn og ungdom:
Leif Bjornes gjorde også i 2013 en formidabel innsats som primus motor for barn- og ungdomsarbeidet i Kristiansand Sjakklubb. På Samsen var det gjennom hele 2013 samlinger for barn på onsdager. Frammøtet varierte, men en gjeng har møtt trofast fram gjennom hele året. Det er et ønske for 2014 at flere av klubbens medlemmer kan være med som hjelpere på barnesjakken.  

Vi har arrangert KM, skolelagsturnering og to BGP-turneringer. Noen av ungdommene har også deltatt i NM for ungdom, NM for skolelag, GP-turneringer for voksne og andre BGP-turneringer i ulike byer.

Diverse:
På årsmøtet i februar ble Ole Birkeland utnevn til æresmedlem i Kristiansand Sjakklubb for sin mangeårige gode innsats som kasserer i sjakklubben.

På årsmøtet ble det også vedtatt at alle klubbturneringer skal FIDE-rates fra og med høsten 2013.

Norsk Tippings Grasrotsandel er et fint tilskudd til klubbens økonomi. Vi oppfordrer alle som tipper å registrere seg, slik at 5% av det dere tipper for øremerkes sjakklubben.