Landsturneringen, oppsummering

Landsturneringen i sjakk 2011 er historie, og med unntak av ekstremt dårlig luftkvalitet i spillelokalene må den betegnes som godt gjennomført. Kristiansandspillerne i turneringen kan også si seg godt fornøyde. Det var ingen som kjempet helt i toppen, men poengfangsten var i overkant av det forventede. Vi tar med oss fin sjakkerfaring og en pen slump ratingpoeng tilbake til Sørlandet. 

Ikke uventet var det Ulrich som sanket flest poeng. Som eneste Kristiansander endte han på premieplass, med respektable 5,5 poeng i klasse 3. Etter en svak start roet han spillet noe og avsluttet sterkt med fire seiere og en remis.

Vår andre deltaker i klasse 3, Knut Are, spilte mye bra sjakk, men har dessverre en tendens til å gjøre enkelte svake trekk i gode stillinger. Får han luket vekk disse tabbene vil han neste år sanke mange fler poeng enn de tre han fikk med seg i år.

Ole fikk som vanlig i landsturneringene utmerkelse for sin trofaste deltakelse. Han gjorde sin sterkeste turnering på mange år med 5 poeng i klasse 5, noe som nesten holdt til premieplass.

I lilleputtklassen debuterte Benjamin i landstgurneringen. Tre seiere beviser at han har det høye nivået i klassen inne. Som for alle unge spillere gjør han noen tabber innimellom, men han viser mye prov på god sjakkforståelse. Og til høsten vil han få sine første ratingpoeng…

Ryaad rykket opp fra klasse 3 til klasse 2 i år, og han viste med sterke 50 % score at det er i denne klassen han hører hjemme. Frode gjorde også en grei turnering med 5 poeng i samme klasse.

Ryaad nr 38 i klasse 2 (+28 ELO) 4,5 poeng
Ulrich nr 18 i klasse 3 (+19) 5,5 poeng
Knut Are nr 62 i klasse 3 (-4) 3,0 poeng
Benjamin nr 27 i lilleputtklassen (+849) 3,0 poeng
Ole nr 16 i klasse 5 (+15) 4,5 poeng
Frode nr 23 i klasse 2 (+31) 5,0 poeng

2 comments for “Landsturneringen, oppsummering

 1. Ryaad
  26. juli 2011 at 09:08

  Tusen takk Frode for den type kommentarer og din innsats tilbud…
  Jeg håper på et bedre resultat i Tsjekkia 🙂
  http://www.czechtour.net/olomouc-chess-summer/regulations

  Jeg har meldt på OLOMOUC OPEN fra 4th-11th August 2011 Gruppe C
  Mvh

 2. Knut Are Hansen
  19. juli 2011 at 23:41

  Kommentar til Frodes uttalelser om mitt spill under Landsturneringen 2011:Den eneste virkelige gode stillingen jeg rotet bort var under 7.ende parti.Hadde fått løper for bonde og klarte å bukke tilbake mer en dette under midtspillet.Ellers prøvde jeg meg på tre nye åpninger som jeg har lest en del på siden forrige Landsturnering.Når jeg har spilt disse over tid vil det automatisk gi resultater.Den ene var den jeg spilte ned en jevnt ratet med i siste runde.Møtte i tillegg motstandere på mye høyere rating enn meg.Noen fikk kjenne mine nyervervede åpningsforberedelser:)Tok en pen «skalp»i tredje runde.Faktisk en tidligere Tromsøspiller som meg selv.Fortsatt god sommer til alle som dette leser!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.