Lett blanding i Sveins 3. minneturnering

Sveins Minneturnering ble i år arrangert for tredje gang. Erle har deltatt i begge de to foregående og er altså som veteran å regne i denne sammenheng. Det er en tøff turnering med 9 runder på fem dager og mange sterke spillere i feltet.

Erle fikk en drømmestart på turneringen med svart og seier over Even Thingstad (2144) i en Stonewall variant. I runde 2 møtte hun GM Heikki Westerinen (2358). Erle spillte meget sterkt mot Westerinen som møtte 1.e4 med Alekhin.Tidsnøden ødela muligheten for å redde partiet med 43.Lc6. I stedet spilte hun 43. Tc7+, som ga Westerinens konge muligheten til å unnslippe. Så nære! Men med kun tilleggstiden å spille på var det alikevel et hederlig gjennomført parti.

Så fulgte tap i runde 3 mot Ben Gershenov (2061), tap i runde 4 mot Tore Langmyhr (1989), remi mot Sebastian Mihailov (1868) i runde 5, tap mot Henning Kjøita (1813) i runde 6, remi mot Bjørn Ellingsrud (1311) i runde 7, remis mot Mathias Sætre (1213) og tap mot uratede Lilia Poteat fra USA.

Erle havnet som vanlig i tidsnød i de fleste av partiene sine og det blir en utfordring å lære seg å porsjonere tiden slik at den holder helt inn 🙂

Vi gjengir her høydepunktene fra runde 1 og 2, Thingstad og Westerinen.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.