3. runde i vårturneringen

3. runde ble spilt onsdag 24. januar
En tredjedel av årets vårturnering er unnagjort, med unntak av noen få utsatte partier.

Klikk her for partier fra 3. runde

I klasse A har Magne Lund og Thorolf Hagen inntatt ledelsen med 2.5 poeng. Rett bak følger en gjeng på seks personer, alle med 2 poeng.


Viggo Andersen og Thorolf Hagen vekslet mellom å ha avgjørende fordel. Begge kan være oppgitt over at de ikke vant, og lettet over at de ikke tapte. Remis. Thorolf møter sannsynligvis Magne Lund i 4. runde, etter han vant sitt parti mot Peter Scott Munk og kom opp i delt ledelse på 2.5 poeng.


Johannes Blåsternes blåste (du leste riktig) Per Gunnar Uberg av brettet med 5. g4 i en Caro-Kann.
Han slo tilbake etter et surt tap i 2. runde, og ligger i en pulje med spillere på 2 poeng, like bak teten.

Også på 2 poeng ligger Rudi Stranden som slo Manuel Sparta. Peter Scott Munk tapte, men ligger forsatt på 2 av 3. Det samme har Trond Waage som vant mot Geir Arne Skorge da han endelig benyttet sjansen til å spille d5 som som svart i en sicilianer.

I klasse Mester leder Kenneth Hamre og Einar Lauritzen med 2.5 av 3 poeng. De kan tas igjen av Geir Brekka og Terje Torgersen som har 1.5 poeng, med ett utsatt parti hver.


Kenneth Hamre og Kai Ørtoft spilte et fremskutt parti fra 4. runde, da begge deres motstandere hadde meldt forfall.
Etter noen dårlige avgjørelser av Kai i åpningen, fikk Kenneth en langvarig og avgjørende fordel.

Mirko Barjaktarenic spilte (selvfølgelig) kongegambit da han fikk sjansen til det mot Jørgen Vik. Det ble et underholdende og rotete parti hvor begge hadde sjanser, men til slutt klarte Jørgen å ro det i land.


Einar Lauritzen kunne ikke tro at Dani Barouta enda en gang spilte passivt i åpningen, og virket heller ikke til å få det helt med seg. Stillingen ble jevn, men Einar gikk for aktivt spill uten at Dani ville være med på dansen. Hvit fikk danse alene, helt til sort innså at han ville være med. Da var det for sent.

4. runde spilles onsdag 7. februar. Oppsett for klasse A ville være klart så fort utsatte partier har blitt avviklet.