Årsmøte

Årsmøte i Kristiansand Sjaklubb ble avholdt onsdag 13. mars på Samsen. 15 medlemmer deltok. Årsmelding og regnskap ble gjennomgått og godkjent, og hele styret ble gjenvalgt. Eneste votering fikk vi da det ble vedtatt at klubbturneringer skal FIDE-rates fra og med høsten 2013.  Hele årsberetningen for 2012 kan leses lenger ned på sida:

Kristiansand Sjakklubbs Årsberetning 2012

Styret har for 2012 bestått av:
Forman: Kai Ørtoft
Nestformann: Jørgen Vik
Kasserer: Ole Birkeland
Sekretær: Frode Arntsen
Styremedlem: Mirsad Becirbegovic

Materialforvalter: Bjørn A. Schou
Revisor: Ivar Ø. Andersen
Valgkomité: Leif Bjornes og Mirsad Becirbegovic.

Klubben hadde 41 medlemmer 2012.

2012 har vært et aktivt år for Kristiansand Sjakklubb. Vi har klubbkvelder mandager og onsdager fra begynnelsen av januar til slutten av mai og fra første uka i september fram til jul. På onsdagene spilles det langsjakkturnering, mens mandagene er satt av til mer uformelle samlinger med partigjennomgang, poengsjakk, hurtig- eller lynsjakk.

Økonomi:
Regnskapet for 2012 viser et overskudd på ca 34.700 kr i 2012. Dette er omtrent det samme som vi fikk i overskudd etter NM for Ungdom.

Turneringer:
Vårturneringa som også er klubbmesterskap ble spilt som en bergerturnering med 90 minutter + 30 sekunder betenkningstid. 25 spillere fordelt på to klasser deltok. Klasse A ble vunnet av Levi André Tallaksen foran Einar Lauritsen og Kai Ørtoft. Levi André sikret seg med dette klubbens vandrepokal til odel og eie. I klasse B vant Slava Sotov foran Geir Arne Skorge og Torstein Johansen.

Høsturneringa ble spilt som en monradturnering med hele 32 spiller i en gruppe. Her endte tre mann på lik poengsum, men Einar Lauritsen vant på kvalitet foran Terje Torgersen og Kenneth Hamre. I klasse B kom Fredrik Seim først foran Petter Gjertsen og Dani Barouta.

Klubbmesterskapet i hurtigsjakk ble spilt med 25 minutters betenkningstid over to kvelder i mai. 19 spillere deltok. Einar Lauritzen vant foran Kai Ørtoft og Erle Andrea Marki Hansen. Klasse B ble vunnet Petter Gjertsen foran Slava Sotov og Dani Barouta.

Klubbmesterskapet i lynsjakk ble vunnet av Terje Torgersen, mens Mirko Barjaktarevic og Kai Ørtoft delte andreplassen. Kun tolv spillere deltok.

Årets landsturnering ble spilt i Sandefjord. De seks kristiansandspillerne som deltok gjorde det jevnt over bra, selvom ingen var med i kampen om pallplassene. Terje Torgersen gjorde det best og tok en sterk 8. plass i Klasse 1 med 5,5 poeng. Ole Birkeland, som deltok i sitt 43(!) NM, ble nummer 10 i klasse 5 med 5,0 poeng. Samme plassering, men et halvpoeng mer fikk Fredrik Seim i klasse 3, mens Frode Arntsen tok 11. plassen i klasse 2 med 5,5 poeng. Eric Torgersen fikk 5,0 poeng i klasse 4, noe som holdt til en 15. plass, mens Leif Bjornes ble nummer 31 i klasse 1 med 3,5 poeng.

Erle Andrea Marki Hansen har i 2012 representert Norge i OL for seniorer, VM for ungdom og nordisk mesterskap for jenter. Hun ble tatt ut på Team Tromsø (Norges sjakkforbunds satsningsgruppe mot OL i Tromsø) og hun vant sin klasse i NM for jenter.

Mange av klubbens spillere har deltatt i både internasjonale og nasjonale turneringer i løpet av året, men Slava Sotov er den eneste som har vunnet en turnering i 2012. Han vant klasse B i Rica Dyreparken GP i februar.

16. – 18. november arrangerte vi sammen Kristiansand Sjakklubbs Ungdom NM for Ungdom på Quality Hotell i Sørlandsparken. Turneringen samlet 250 barn og ungdom fra hele landet. Dette var et stort løft for klubben. Leif Bjornes la ned et meget omfattende arbeid som leder av NM-komiteen, og mange klubbens medlemmer stilte opp og var med på å gjøre dette til et meget vellykket arrangement. Vi har i ettertid fått mye positiv omtale for gjennomføringen av turneringen. Økonomisk ble det også bra med et overskudd på ca 70.000 kr, hvor halvparten går til Kristiansand Sjakklubb.

Det ble ny deltakerrekord da vi arrangerte Kristiansand Open med 69 deltakere på First Hotell i Dronningensgate 12.-14. oktober. Resultatlistene ble dominert av rogalendinger, men Eric Torgersen tok en meget sterk andreplass i klasse B.

Alle turneringsresultater ligger ute på nettet. De er lett oppsøkbare via klubbens hjemmeside, https://www.kristiansandsjakk.no eller turneringsservice, http://tournamentservice.com.

Barn og ungdom:
Barnesjakken fikk et oppsving i 2012, mye på grunn av NM for Ungdom. Leif Bjornes er fortsatt pådriveren som stiller tre kvelder i uka for å undervis de yngste. Han fortjener stor takk for alle timene han legger ned i barnesjakken. På Samsen var det i 2012 samlinger for barn på mandager og onsdager. Frammøtet varierte, men en gjeng har møtt trofast fram gjennom hele året. Det er et ønske for 2013 at flere av klubbens medlemmer kan være med som hjelpere på barnesjakken.  

I tillegg til NM for Ungdom har det vært arrangert KM, skolelagsturnering og to BGP-turneringer. Flere av ungdommene har også deltatt i GP-turneringer for voksne og andre BGP-turneringer i ulike byer.

Diverse:
Spillelokalene på Samsen er i ferd med å bli for små på grunn av den økende oppslutningen på spillekveldene. Styret har derfor satt i gang arbeidet med å finne nye større spillelokaler sentralt i Kristiansand.

Norsk Tippings Grasrotsandel er et fint tilskudd til klubbens økonomi. Vi oppfordrer alle som tipper å registrere seg, slik at 5% av det dere tipper for øremerkes sjakklubben.

Mirsad Becirbegovic, Fredrik Seim, Tommy Thoresen, Leif Bjornes og Frode Arntsen deltok på dommerkurs i Stavanger i juni. Alle bestod kurset og kan nå titulere seg klubbdommere i sjakk (Leif er kretsdommer fra tidligere).

– Styret