Erle spiller VM for Junior

I dag starter VM for Junior i Chennai i India. Erle (1770) er Norges representant i denne turneringen som spilles over 13 runder. Som en av turneringens yngste og lavest ratede spillere venter to tøffe men lærerike uker blant 69 av verdens beste jenter under 20 år.

Norge stiller også med Frode O-O Urkedal ( 2448 ) og Nicolay Getz (2385) som nettop har klart det siste kravet til IM tittel i en turnering i Spania.

Vi hadde en lang og slitsom reise nedover og som alltid i store internasjonale turneringer følger mange viderverdigheter med alt fra hotellfaciliteter til økonomiske anliggender mellom det norske forbund og arrangøren. Det meste ser nå ut til å ha løst seg på en grei måte og vi ser frem til 14 spennede dager i India.

En hel del partier vil bli direkte overført på WJCC2011 sine nettsider . Rundestart er kl 10.30 norsk tid, med unntak av mandag 8. august som er fridag og 13. runde som starter kl. 07.30 norsk tid. Enkle runderapporter følger:

Nicolay Getz og Erle utenfor spillestedet på ankomstdagen.

Nicolay Getz og Erle utenfor spillestedet på ankomstdagen.

1. runde ; Erle – Pv Nandhidhaa (IND 2101) 0-1. Et parti med Erle i velkjent tidsnød. Motstanderen tok hele poenget.

2. runde ; Brunella Roberto (ITA 2036) – Erle. 0-1. Siciliansk alapin variasjon.  Motstanderen kastet inn håndkleet etter 40 trekk og en fornøyd Erle tok hjem et VM poeng.

3. runde ; Erle- WFM Pon  Nkrithika(IND 2075) 0 – 1  Det ble en Benkøvariant i dette partiet der Erle kom godt ut av åpningen med en liten fordel, men etter å ha oversett e5 i trekk 17 og et noe uheldig dronningtrekk i det 22.trekk stod det ikke til å redde. Nye sjanser i de resterende 10 partier! Liveoverføringen fungerte på alle bord og vi håper det skal fortsette slik i de resterende rundene.

4. Runde ;  Savetha C.H (IND 1992) -Erle ; 1-0 . En Sveshnikov i Sicilansk. Erle kom godt ut av åpningen, men igjen dukket tidsnødsspøkelset opp i Chennai.

5. runde; Erle – Diana Hannes GER(2188) 0 -1 . Nok et tap og enda et parti med dårlig tid mot den Tyske mester for kvinner.

6. runde; Madhurima Shekar (IND) 1854 – Erle. Tapsrekken fortsetter. Et parti der Erle gikk hurtig ned og i realiteten var sjanseløs.

7. runde; w.o

8. runde; Erle – Mejia Salinas Lluvia Angelica (MEX) 1889; 1/2 – 1/2.  Endret åpningsstrategi ga et godt utgangspunkt, men igjen knapphet på tid. Motstanderen tilbød remis når Erle hadde 1 minutt igjen og selv 30 min. Et greit resultat!

Regjerende verdensmester Vishy Anand var tilstede og kastet glans over åpningssermonien. (foto Erle)

Regjerende verdensmester Vishy Anand var tilstede og kastet glans over åpningssermonien. (foto Erle)

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.