Første runde i vårturneringen – blodbad, rust og spøkelser

Første runde av årets Vårturnering ble spilt onsdag 10. januar.
Totalt 26 spillere stiller på startstreken, 10 i klasse Mester og 16 i klasse A.
På tross av noe gjenværende rust etter juleferien ble det hardt kjempede partier med mange mulige utfall.
Klikk her for partier

I Mesterklassen skal alle møte hverandre en gang i kampen om å bli årets klubbmester. Første runde gikk stort sett i favorittenes favør. Kenneth Hamre vant fort mot Jørgen Vik, som gikk seg vill i en skotsk åpning, samme prosedyre som for et år siden, mens Terje Torgersen fikk et langvarig kvelertak på Frode Arntsen.


Regjerende mester Einar Laurtizen var et stykke ute på isen mot nykommeren Ole Johan Terland da han var for lat til å se etter de beste trekkene i åpningen. Initiativet ble aldri realisert, og Einar kunne fornøyd spise en bonde, som til slutt ble avgjørende.

Mirko Barjaktarenic er tilbake i klubben etter en langvarig pause, og gjorde det han kunne for å skape sjanser mot Geir Brekkas uortodokse håndtering av åpningen. Et hvitt bondeoffer ble til to, men det viste seg å være for mye, da de sorte sentrumsbøndene marsjerte i stor stil og med skarpe våpen mot den hvite leiren.


Kai Ørtoft tok ikke sjansen da Dani Barouta slurvet seg gjennom åpningen. Etter noen suspekte trekk på kongefløyen og tvilsomme avbytter skal han være glad han ikke tapte i midtspillet. Likevel fikk han en sjanse til seier mot slutten, men sluttspillteknikken var fortsatt på juleferie. Remis.


Klasse A har 16 deltagere som slåss om muligheten for opprykk, heder og ære.


Førsterangerte Viggo Andersen lurte arendalitten Ole Einar Halvorsen i åpningen og fikk et tidlig poeng. Ellers vant Johannes Blåsternes mot Trond Waage i en sicilianer, Rudi Stranden fikk en sen julegave av Egil Breilid, Bjørn Schou ble presset i senk av Thorolf Hagen, Manuel Sparta var på god vei til å vinne mot Kristoffer Hansen frem til han bukket et blankt tårn, men noen trekk etter fikk han en evig sjakk, Geir Arne Skorge og Per Gunnar Uberg spilte frem et sluttspill med to løpere som ikke ville gå i nærheten av hverandre (remis) og Magne Lund vant greit mot Ole Birkeland. Peter Scott Munk og Knut Are Hansen har utsatt fientlighetene til en sintere dag.

 

2. runde spilles onsdag 17. januar