Sjakkseminar med Geir Sune

Lørdag og søndag, 21-22 oktober, arrangerte Kristiansand Sjakklubb Ungdom sjakkseminar med IM Geir Sune Tallaksen Østmoe. 14 deltakere var med for å være best mulig forberedt til NM for Barn og Ungdom som Kristiansand SKU arrangerer i november.

Det ble en flott samling både sosialt og sjakkfaglig. På lørdag viste Geir Sune åpninger med spesielt fokus på italiensk åpning, med forskjellige varianter. Deretter ble det løst oppgaver – alle med tema fra partier Geir Sune selv har spilt. Etter dette var det gjennomgang av noen klassiske partier, og deretter fokus på sluttspill. Tårnsluttspill med fribonde var hovedtema, og Geir Sune forklarte hvordan man metodisk kan vinne slike stillinger.

Søndag ble det gjennomgått flere partier av Magnus Carlsen, og Geir Sune analyserte og forklarte forskjellige varianter underveis i partiene. Forskjellige trekk ble foreslått av deltakerne, og variantene ble analysert på storskjermen. Søndagen ble avsluttet med simultansjakk hvor Geir Sune spilte mot 16 spillere samtidig. Ingen klarte å vinne over IM-en, men 3 spillere klarte remis. Dette var John Oommen og brødrene Julian og Christopher Munk.