God oppslutning på BGP-turnering

Lørdag 22. april arrangerte Kristiansand Sjakklubb Ungdom sin første BGP-turnering for året. Med 30 lokale spillere og 20 tilreisende ble det hele 52 deltakere, noe som var veldig gledelig. Spesielt gledelig var det at mange av deltakerne spilte sin første BGP-turnering, og det gjenspeiler den store tilstrømmingen av unge sjakkspillere klubben har opplevd det siste året. Det ble spilt i 3 spillgrupper.

I nybegynnerklassen vant Ådne Sødal foran Philip Alexander Homtako og Veli Nilsen.

Thea Alexandra Homtako fra Dragen spilte strålende i mikroputtklassen og vant denne klart, med 5 strake seiere. Andreas Leer-Helgesen og Dev Jayaraj fulgte på plassene bak.

Miniputtklassen ble vunnet av Alan Valery fra Arendal SK, også han med 5 strake seiere. Chloe Elisabeth Homtako og Sverre Trannum fulgte på plassene bak, i klassen med hele 16 deltakere.

Lilleputtklassen ble vunnet av Jørgen K. Frøisland fra Horten SKU foran Cyril Karlsen og Jon Alexander Riste Andreasssen.

I kadettklassen var Even Huneide Hetland suveren med 5 strake seiere. Even er en sterk sjakkspiller med 1677 i FIDE-rating, og deltok nylig i turnering i Reykjavik. Gustav Uziel og Vincent Fossheim, begge fra KSU, fulgte på plassene bak.

I ungdomsklassen vant Nektarios Theodorakakis foran Sindre Fossum og Olav August Tønnessen.

Takk til alle som deltok på turneringen, spesielt dere som kom langveisfra! Håper det ga mersmak for dere som deltok på deres første turnering. Neste BGP i Kristansand blir til høsten (september?), vi håper på godt oppmøte også da og avslutter med noen bilder fra turneringen. Fotograf: Gaute Grastveit.