NM for klubblag i Drammen, dag 1

Kristiansand Sjakklubb stiller ett lag i NM for klubblag. Mesterskapet ble sparket i gang i går, med runde 1 kl 18. Det spilles som vanlig på 4 bord, og vi møtte et svært sterkt og rutinert lag: Asker elite. Det ble dessverre et forventet tap, men da de to første bordene gikk inn i sluttspillet i 9-tida, så det ut til at vi kunne klare en sensasjonell remis i kampen, ved å vinne de to øverste bordene. Her følger en gjennomgang av alle partiene som ble spilt.

Vi starter på 4. bord, der Frank Andresen spilte med hvite brikker mot Pål Agdestein, bror av den mer kjente sjakkpresidenten.

Dette partiet var det første som var ferdigspilt, og det neste som ble ferdig var 3. bord, der undertegnede spilte med svarte brikker mot FM Bruce Diesen.

Men nå begynner morroa. På 2. bord spilte Tor Magnus Hansen med hvite brikker mot tidligere sjakkpresident Jøran Aulin-Jansson.

Med «bare» remis på 2. bord var kampen derfor tapt, selv om John Oomen herjet med en skikkelig storfisk, GM Berge Østenstad. Her var det ikke lett å se hvem som var 8 ganger norgesmester og hvem som var junior med 2000 i rating!

Nå klokken 18 starter 2. runde, der vi spiller mot Konnerud Tempo. Da skal også vår 5. spiller, Guttorm Rosendahl i aksjon. Resultater vil komme ut her: http://turneringsservice.sjakklubb.no/pairings.aspx?TID=NMforklubblag2022-Konnerudsjakklubb

 

Forøvrig kan det også nevnes at John og Guttorm spilte i dagens lynsjakkturnering, begge tok 6 poeng på 11 partier i hver sin pulje (John i pulje A, Guttorm i pulje B). John startet med 5 poeng på 6 partier, og satt da på 1. bord mot det unge stjerneskuddet Elham Abdulrauf, som vant turneringen. John tapte dessverre partiet i Caro-Kann mot spilleren som ble hyllet av Hikaru Nakamura.