Runderapport runde 2 NM for ungdom

Enda en runde i NM er ferdig og nå begynner resultatlistene å ta form. Det ble også en runde hvor noen fikk testen sjakkkondisen sin og siste parti var ikke ferdig før rett før kl 24:00! Du kan se alle resultatene her: http://nmforungdom2017.no/?page_id=46

Klasse G

I klasse G er det hele 16 deltagere som står med 2 av 2 poeng. På første plass på kvalitet finner vi hele 8 deltagere så mye kan skje i denne klassen. På førstebord i denne runden spilte Oddve Emanuel mot Oskar Steensen. Det ble noen bukker, men et spennende parti.

Klasse F

I Klasse F er det 7 deltagere som står med 2 poeng etter runde 2. På første bord i denne runden spilte Joakim Aasen mot Aksel Hellerud Nissen. Det ble et parti med en del raske avbytter og sort hadde en del press, men hvit forsvarte seg bra og i en satt stilling ble de enige om remis.

Klasse E

 

I Klasse E finner vi 6 deltagere med 2 av 2 poeng tett etterfulgt av 3 deltagere med 1,5 poeng hver. På første bord denne runden spilte Hy Chang Vo med hvite brikker mot Sivert Ihlen. Det ble et veldig spennende parti i skandinavisk og det nærmet seg et remi aktig sluttspill. Hy gjorde tilslutt en feil i sluttspillet som ble avgjørende for partiet, men han gav ikke opp og spilte så lenge det var en mulighet for å kunne snu det. Sivert spilte desverre for Hy solid og vant tilslutt.

 

 

Klasse D

Klasse D toppes av 8 deltagere med 2 av 2 poeng og hele 9 deltagere med 1,5 av 2 poeng. Så her ligger det til rette for mange endringer i resultatlisten i løpet av helgen. Partiet på første bord ble spilt mellom Sigurd Lye og Hugo Røste under fanen «Siciliansk». Når Sigurd i tilegg velger å rokere langt i tillegg til å sette igang med en bondestorm på sorts kongefløy ble dette et veldig spennende parti som tilslutt, på noe dramatisk vis endte i remi, etter godt og skarpt spill fra begge sider. Fantes det vinst på slutten? Se og vurder selv.

 

 

Klasse C

I de eldre klassene er det flere som er rated på forhånd og i denne gruppen er det flere som ligger der at de kan gjøre noe elo jafs i løpet av turneringen om de fortsetter i samme tempo. Hele 12 spillere har tatt 2 av 2 poeng og 7 spillere står med 1,5 etter at to runder er ferdigspilt.På 1. bord i klasse C spilte Afras Mansoor med hvite brikker mot Sondre Lillestøl Melaa. Afras spilte solid og sort gav tilslutt opp før hvits bønder trasket inn til forvandlingsfeltet.

Klasse B

7 deltagere deler en foreløpig førsteplass i klasse B mens 4 spillere følger tett med 1,5. På 3. bord spilte Maria Næss med hvite brikker mot Ethan Dias. Det var et spennende parti som tilslutt endte i remis.

På 2. bord møtte Håkon Hembre Helg Sigurd Kjelsby Huse, sistnevnte med sorte brikker. Trekk 23 fra sistnevnte var starten på slutten i dette partiet. Men Sigurd måtte spille korrekt for å dra seiren i land, noe han gjorde.

På 1. bord i Klasse A spilte Abyl Kizatbay med hvite brikker mot Håkon Wright. Det ble et jevnspilt parti som var på vei til remi, men to bondetap ble to for mye og Håkon måtte tilslutt kaste inn håndkledet.

Klasse A

Klasse A er den klassen med færrest deltagere, dermed er den den som raskest spisser seg og nå er det fire spillere som står med 2 av 2 poeng og 3 spillere med 1,5 poeng. Det kommer til et punkt hvor kommenteringen min ikke står i stil til styrken på de jeg skal kommentere på. Undertegnede ble under NM i Nord – Odal slått av Kyrkjebø i klasse C og siden den gang har nok styrkeforholdet blitt enda mer tydelig. På 3. bord møtte nevnte Kyrkjebø Johannes Haug, sistnevnte med hvite brikker. Hvit fikk tidlig et sterkt press, sort sto lenge i mot, men gjorde en avgjørende feil på slutten av partiet.

Jo eldre man blir jo lengre spiller man og på 2. bord i klasse A ble det et langt parti som ikke var ferdig før nærmere midnatt. Og jammen ble det ikke remis også! Om spillerne var fornøyde med dette vites ikke, men hvit spilte i på en vinst som nok var der, men som med korrekt spill skulle holdes til remis av sort.

På 1. bord spilte Erlend Mikalsen med hvite brikker mot Hanna Kyrkjebø (og undertegnende ble plutselig usikker på hvilken Kyrkebø han tapte mot i 2004). Her ble partiet spilt i en skotsk gambitt. Forøvrig undertegnedes favoritt åpning (med svært variende hell, men stadig preget av pågangsmot). Det var et spennende parti hvor hvit hadde mye initiativ, men det forsvant en offiser etterhvert og tilslutt var det over for sort.

 

DA er klokken altfor mye, men sjakk er stas og NM for ungdom er fryktelig gøy! Ser frem til i morgen og til nye spennende partier i alle klasser.